luni, 21 octombrie 2013

Tort multifructe cu 2 blaturi

Ingrediente:
Blat de pandispan: 6 albusuri, 150g zahar, 6 galbenusuri, 180g faina.
Blat fraged: 150g faina, 100g unt, 50g zahar, 1 praf de sare, 1 galbenus.
Umplutura: 3 linguri gem de caise (orice alt gem de preferat acrisor), 3 plicuri de gelatina, 1 kg branza de vaci fara sare, 50 ml suc de lamaie, 250g zahar, 400 ml frisca, 500g fructe asortate sau de sezon, 1 plic Tort Gelee.
Sirop: 2 cani apa, esenta de rom, zahar dupa gust.
Se prepara blatul de pandispan: albusurile se bat cu 90g zahar si un praf de sare, restul de zahar se bat cu galbenusurile, se adauga faina peste galbenusurile batute si apoi se incorporeaza albusurile, amestecand de sus in jos ca sa nu se lase albusurile. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 20-25 min.
Pentru blatul fraged se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se da la frigider 30 min. Se intinde o foaie de aluat si se pune intr-o tava cu hartie de copt si se coace 15 min (de preferat tot in tava in care s-a copt blatul de pandispan). Se lasa sa se raceasca.
Se face siropul din apa, zahar si esenta de rom.
Blatul fraged se unge cu gem (inainte  l-am intepat din loc in loc cu furculita si apoi l-am insiropat).
Gelatina se pune la inmuiat conform instructiunilor de pe ambalaj. Se amesteca branza de vaci cu zaharul, se adauga 300g frisca batuta, sucul de lamaie, gelatina dizolvata pe baie de apa si fructele. Se intinde peste blatul fraged uns cu gem si se aseaza deasupra blatul de pandispan insiropat. Se da 1 ora la frigider.
Se scoate de la frigider, se unge cu un strat de frisca subtire si se aseaza fructele taiate. Se prepara plicul de Tort Gelee conform instructiunilor de pe ambalaj si se toarna peste fructe. Se imbraca tortul in frisca si se da la rece 3 ore.
Pe margini se pot pune fulgi de migdale, nuca de cocos sau fulgi de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu