miercuri, 16 octombrie 2013

Inghetata de ciocolata si cafea

Ingrediente: 5 oua, 500 ml apa, 450g zahar, 100g ciocolata (alba sau neagra), 1-2 plicuri de  ness, 1-2 de gelatina, 100 g lapte praf, 500 ml frisca.
Gelatina se pune la inmuiat. Apa, zaharul, ouale si laptele praf se pun pe foc amestecand mereu pana da in 2-3 clocote. Se ia de pe foc. Se lasa cateva minute la racit apoi se adauga gelatina. Se lasa sa se raceasca, se adauga frisca batuta. Compozitia se imparte in 2. In prima se pune ciocolata rasa, iar in cea de-a 2-a plicurile de ness. Intr-o forma de chec se tapeteaza cu folie de plastic fundul si peretii formei, se adauga prima compozitie cu ciocolata si apoi cea de-a doua cu ness. (Am folosit ciocolata alba, de aceea este in poza a doua compozitie alba). Se pot inversa compozitiile, se poate pune cea de ness jos si cea de ciocolata sus. Se da la congelator vreo 4 ore sau pana a 2-a zi. Se rastoarna din forma si se taie dupa preferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu