miercuri, 30 octombrie 2013

Santicler

Ingrediente:
Pt blat: 6 oua, 12 lg zahar, 12 lg faina, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, un praf de sare.
Pt crema: 2 plicuri de budinca de vanile/ciocolata, caramel (orice va place), 500g frisca.
Sirop: apa, zahar, esenta de rom (cantitatea de sirop se face la alegere, depinde cat de insiropat dorit sa fie blatul).
Decor: ciocolata rasa.
Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul, plicul de zahar vanilat si un praf de sare, se adauga plicul de praf de copt si faina. Se amesteca bine si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor cam 30-40 min. Se face testul cu scobitoarea.
Cand blatul s-a racit complet se insiropeaza.
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si se toarna peste blat. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se bate frisca. Dupa ce s-a racit budinca se acopera cu frisca si se decoreaza cu ciocolata rasa.
(totul se face in tava in care s-a copt blatul, se scoate hartia de copt si se pune blatul in tava, se continua restul dupa reteta).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu