Ingrediente: 2-3 gutui, 2-4 linguri de faina, ulei cat sa acopere fundul cratitii, 300g zahar.
Mod de preparare: Gutuile se spala si se taie felii, se pun intr-o oala si se acopera cu apa, se pun pe foc si se fierb pana se inmoaie, adica intra furculita usor in ele. Apa in care au fiert gutuile se pastreaza.
Intr-o cratita se adauga uleiul si se incinge, se reduce focul la minim si se adauga faina amestecand repede, se lasa cateva secunde pana se amesteca uleiul cu faina, apoi se toarna treptat zeama in care au fiert gutuile pana se incorporeaza toata si se lasa sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
Intre timp se pune zaharul sa se caramelizeze. Se toarna peste compozitia de faina amestecand rapid si se lasa sa dea in cateva clocote pana se topeste caramelul si se adauga si feliile de gutui.
Se poate servi atat rece cat si calda.
Se poate pune mai putin zahar daca nu preferati sa fie foarte dulce cam 150-200g zahar, depinde de cantitatea de compozitie pe care doriti sa o faceti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu