joi, 31 octombrie 2013

Crema de zahar ars cu crema mascarpone

Pt crema de zahar ars: 8 oua, 1000ml lapte, 400g zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie.
Crema de mascarpone: 250g mascarpone, 3 oua, 3 lg zahar pudra sau tos, cacao, esenta de rom sau amaretto.
Mod de preparare: Intr-o cratita cu peretii grosi  se caramelizeaza 200g zahar, nu lasati prea mult sa se caramelizeze pentru ca capata un gust amar, se ia de pe foc si cat timp e lichid se distribuie pe peretii vasului si se lasa la racit.
Se bat ouale cu 200g de zahar si zaharul vanilat, se adauga laptele si esenta. Se toarna in vasul tapetat cu caramelul racit si se da la cuptor intr-un vas cu apa, adica se coace in bain-marie.
Intre timp se prepara crema de mascarpone astfel: se separa ouale, galbenusurile se bat cu cele 3 lg de zahar pana se spumeaza, se adauga 250g mascarpone, esenta sau amaretto si se amesteca bine;  albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se toarna peste ele crema de mascarpone amestecand de sus in jos ca sa nu se lase albusurile. Se da la frigider pana cand crema de zahar ars se raceste complet. Apoi se poate servi dupa imaginatia fiecaruia.
(Toate ingredientele trebuie sa fie la temparatura camerei).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu