duminică, 13 octombrie 2013

Prajitura Raffaello





Pt blat: 7 albusuri, 200g zahar, 5 linguri faina, 1 praf de copt, zeama de lamaie, 100g nuca de cocos.
Pt crema: 7 galbenusuri, 7 linguri de zahar, 7 linguri de faina sau amidon, 500ml, lapte, 200g unt (margarina unirea), esenta de vanilie, 100g nuca de cocos.
Mod de preparare: Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul, se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie si nuca de cocos. Se pune intr-o tava (eu am folosit tava de la aragaz, dar daca vreti sa o taiati in 2 o puneti intr-o tava dreptunghiulara si mai mica fata de cea de la aragaz) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min. Se lasa la racit.
Pt crema se bat galbenusurile cu zaharul pana se spumeaza putin, se adauga laptele si faina sau amidonul si se pun pe foc amestecand mereu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul, esenta si nuca de cocos si se pune peste blatul racit si se decoreaza cu nuca de cocos. Se lasa pana a 2-a zi la frigider.
Cine prefera mai multa crema poate dubla cantitatea. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu