sâmbătă, 19 octombrie 2013

Prajitura "Olguta"

Blat de foi: 8 lg lapte, 8 lg ulei, 2 oua, 3 lg zahar, 2 lg cacao, 1 lingurita amoniac stins cu otet, faina cat cuprinde, un praf de sare.
Blat pandispan: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, 1 plic zahar vanilat 1/2 plic praf de copt, un praf de sare.
Crema: 1 l lapte, 6 lg faina, 6-8 lg zahar (depinde cat de dulce vreti sa fie), 1 plic zahar vanilat, 1 pachet margarina unirea (250g), esenta de rom sau vanilie.
Glazura: 6 lg cacao, 6 lg zahar, 12 lg lapte, 2 varfuri de cutit cu faina.
Decor: nuca de cocos.
Pt foi: Intr-un vas se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul, cacaua si amoniacul stins cu otet si se  amesteca bine, se adauga faina pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului. Aluatul se imparte in 2. Se coc 2 foi pe fundul unei tavi cam 10-15 min. Se lasa la racit.
Pt blatul de pandispan: Se bat oualele cu zaharul si un praf de sare si zahar vanilat se adauga faina, praful de copt si se pune in tava pe care sau copt si foile. Se face testul scobitorii si daca iese curata e gata, cam 20 de min. Se lasa la racit.
Crema: Se amesteca laptele cu zaharul, zaharul vanilat si faina si se pun pe foc amestecand mereu pana se ingroasa. Dupa ce da in 2-3 clocote se ia de pe foc, se adauga margarina taiata cubulete, se amesteca pana se omogenizeaza.
In tava in care am facut si foile si blatul de pandispan se pune prima foaie, se toarna jumatate din cantitatea de crema, se pune blatul de pandispan si restul de crema si se pune deasupra cea de-a 2-a foaie.
Se face glazura amestecand toate ingredientele, se pune pe foc pana se ingroasa, dar nu prea mult, daca e prea tare se mai adauga lapte. Se toarna peste prajitura si se decoreaza cu nuca de cocos.
Se lasa la rece de preferat pana a 2-a zi ca sa se inmoaie bine blaturile.
(Mie imi place cu multa crema, deci eu am dublat cantitatea de crema. Aceste ingrediente sunt pt o tava mica de cuptor, daca aveti o tava mai mare va recomand sa dublati cantitatile.)

Un comentariu:

  1. Ce pofta mi-ai facut de prajitura asta.In weekend am s-o fac sigur.Sau poate vii tu si ma ajuti, ca sa fie succesul garantat :*

    RăspundețiȘtergere