Ingrediente: 4 oua, 100g zahar, 125g faina, 125g margarina unirea, 500 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 1 esenta de vanilie.
Mod de preparare: Se topeste margarina. Ouale se separa. Galbenusurile se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga margarina topita, esenta, laptele caldut si faina.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si un plic de zahar vanilat, iar atunci cand intoarceti castronul sa nu cada. Se incorporeaza in compozitia de galbenusuri amestecand de jos in sus. Rezulta o compozitie lichida, sa nu va speriati, asa trebuie sa iasa. Se adauga intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit timp de 40 de min, in acest interval nu se deschide usa cuptorului deloc. Cand arata ca un pandispan si se desprinde de pe hartia de copt este gata. Cand se scoate se v-a lasa dar este normal. Se raceste pana a 2-a zi si se pudreaza cu zahar pudra.
(Se numeste prajitura "desteapta" pentru ca isi formeaza singura crema, este un deliciu, eu am lasat-o sa se raceasca in cuptor).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu