duminică, 17 noiembrie 2013

Turnulete racoritoare cu zmeura si pere

Ingrediente:
Blat: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat, un praf de sare, 2-3 lg cacao.
Crema: 1 kg frisca, 500 g zmeura congelata sau proaspata, 4 pere bine coapte, 3 lg zahar, un plic Tort Gelee.
Pentru blat se bat ouale cu zahar, zahar vanilat si un praf de sare, se adauga praful de copt, faina si cacao. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cam 30-40 min la foc potrivit. Se lasa la racit.
Intre timp se bate frisca, zmeura se amesteca cu cele 3 lg de zahar (se mai adauga zahar daca e necesar),  perele se spala si 3 se taie in forma de evantai si cealalta se taie cubulete. Se amesteca zmeura cu frisca si cu para taiata cubulete.
Cu ajutorul unei forme se taie cercuri din blat si fiecare cerc se taie in 3. Se insiropeaza fiecare cerc si se ung cu crema. Deasupra de aseaza perele evantai si se ung cu Tort Gelee preparat dupa instructiunile de pe ambalaj.
Se da la rece si apoi se poate servi. Ideal pentru zile calduroase de vara.
(In caz ca crema nu e suficient de dulce se mai adauga zahar, zmeura amaraste un pic frisca si e bine sa se guste din ea inainte de a o pune pe blat).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu