duminică, 17 noiembrie 2013

Rulada cu crema de ciocolata

Ingrediente:
Pentru blatul de rulada: 4 oua, 4 lg zahar, 4 lg faina, 1/2 praf de copt (jumatate de plic de praf de copt), 1 plic zahar vanilat.
Crema: 200g frisca, 50g ciocolata amaruie (80% cacao), 10-15g unt (margarina unirea).
Mod de preparare: Pentru rulada se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga praful de copt si faina, se amesteca bine si se pune in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Se intinde pe toata suprafata tavii si se coace 15-20 min la foc potrivit.
Cand este gata se scoate din cuptor si se ruleaza fierbinte ajutandu-ne de hartia de copt si se lasa la racit.
Pentru crema se bate frisca; intr-o oala se adauga untul si ciocolata si se topesc, se lasa cateva min la racit si apoi se adauga peste frisca batuta.
Se deruleaza blatul, se unge cu crema si se ruleaza la loc. Se da la rece vreo 4 ore sau pana a 2-a zi.
(Se poate folosi orice tip de ciocolata care va place; daca tava de la aragaz este mai mare se folosesc 6 oua, 6 lg de faina si zahar si un plic de praf de copt).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu