Pentru blat: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat.
Umplutura si decor: 500g zmeura congelata sau proaspata, 500 ml frisca, 2-3 lg zahar, un plic de ness, nuca de cocos.
Mod de preparare: Pentru blat se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina si praful de copt. Compozitia se toana intr-o tava dreptunghiulara sau rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 min la foc potrivit.
Intre timp se bate frisca, zmeura se amesteca cu cele 2-3 lg de zahar.
Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu zmeura si jumatate cu ness.
Blatul racit se taie in 2 sau 3 si se insiropeaza. Se umple blatul cu frisca amestecata cu zmeura si se imbraca tot tortul in frisca amestecata cu ness, iar pe margini se imbraca tortul in nuca de cocos.
(Se adauga zahar daca se foloseste zmeura congelata, la cea proaspata e optional, depinde cat de dulce e zmeura, se decoreaza dupa plac).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu