Ingrediente: Blat: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt, un praf de sare.
Crema 1: un plic de budinca de vanilie sau cu gust de lamaie.
Crema 2: 3 oua, 700 ml lapte, 3 lg zahar, 4 lg amidon, 85g margarina unirea.
Decor: nuca de cocos, bilute de ciocolata sau fructe din dulceata pentru ochi.
Mod de preparare: Pentru blat se bat ouale cu praful se sare, zahar vanilat si cela 6 lg de zahar, se adauga praful de copt si faina. Se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 30-40 min la foc potrivit. Se lasa la racit.
Se prepara prima crema conform instructiunilor de pe pachet, dar puneti mai putin lapte, cam 400 ml, ca sa iasa un pic mai groasa budinca. In aceeasi tava se desprinde blatul de pe hartia de copt, se insiropeaza dar nu prea tare (sa nu se scurga siropul din blat) si se toarna budinca pe toata suprafata. Se lasa sa se raceasca complet.
Pentru a 2-a crema se bat ouale cu zahar pana se spumeaza, se adauga laptele si amidonul si se pune pe foc pana se ingroasa si da in 2-3 clocote. Apoi se adauga margarina.
Intre timp se taie blatul cu prima crema in diverse forme dupa imaginatia fiecaruie. Se ia fiecare bucata si se unge cu crema pe partea fara crema, se decoreaza cu nuca de cocos si se pun "ochii".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu