Ingrediente:
Pentru blat: 6 oua, 6 lg zahar 6 lg faina, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat, 3 lg nuca de cocos, 2 lg cacao, sare.
Crema si decor: 300 ml frisca, 500 ml lapte, 3 oua, 3 lg zahar, 4 lg amidon sau faina, 50 g unt (margarina unirea), 2-3 mandarine, 1 portocala, ciocolata cu lapte rasa.
Sirop: 300 ml apa, 3-4 lg zahar, esenta de rom.
Mod de preparare: Pentru blat se bat ouale cu praful se sare, zahar vanilat pana se spumeaza un pic, se adauga zaharul si se bat pana se topeste tot zaharul. Se adauga faina, praful de copt. Compozitia se imparte in 2. Prima se amesteca cu nuca de cocos si a 2-a cu cacao. Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt se toarna prima compozitie si se niveleaza pe toata suprafata formei, apoi peste ea se adauga compozitia de cacao fara sa se mai amestece. Se coace la foc potrivit 30-40 min.
Pentru crema se bate frisca si se da la frigider.
Intre timp se face crema de vanilie astfel: se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele si amidonul si se pun pe foc pana se ingroasa crema. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se lasa la racit.
Blatul se taie in 3. Se insiropeaza blaturile cu sirop.
Pe primul blat se pun felii de mandarine si jumatate din cantitatea de crema de vanilie, se pune al 2-lea blat peste crema si se toarna restul de crema de vanilie amestecata cu 200 ml frisca, se pune si ultimul blat. Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu ciocolata rasa si felii de portocala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu