joi, 21 mai 2015

Prajitura "Tosca"


Ingrediente:
Blat: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt, 1-2 lg mac, 4 lg nuca de cocos, esenta de vanilie.
Crema: 1,300 l lapte, 3 oua mari, 5 lg zahar, 5-6 lg amidon sau faina, 250 g margarina pt prajituri.
Decor: 100-200 g biscuiti populari, glazura de ciocolata, nuca de cocos.
Mod de preparare: Pt blat se bat ouale cu zaharul si apoi se adauga celelalte ingrediente pe rand. Se da la cuptor intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt pt 30-40 min.
Se lasa la racit si apoi se insiropeaza blatul.
Pt crema se amesteca toate ingredientele, fara margarina, si se pun pe foc amestecand mereu pana se ingroasa. se adauga margarina si se omogenizeaza bine. Se toarna peste blatul insiropat.
Biscuitii se insiropeaza si se pun deasupra cremei cat este inca calda. Se prepara glazura conform intructiunilor de pe ambalaj sau puteti prepara voi glazura si se toarna peste biscuiti. Se orneaza cu nuca de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu