Ingrediente: 500 ml frisca, 300g branza proaspata de vaci, 100-200 ml smantana, 5-6 lg de zahar, 3 plicuri gelatina, 300g biscuiti, 100-200g margarina, 500g capsuni.
Mod de preparare:
Pt inceput se maruntesc biscuitii, margarina se topeste si se amesteca cu biscuitii maruntiti. Se pun intr-o forma detasabila tapetata cu folie si se preseaza bine pe fundul formei. Se da la rece.
Intre timp se prepara compozitia astfel: Gelatina se pune la inmuiat (2 plicuri), capsunile se spala, branza se amesteca cu zaharul si smantana si cu frisca batuta, se adauga gelatina topita (atentie nu se fierbe) si se amesteca pana la omogenizarea completa a ingredientelor.
Se pun capsuni pe marginea formei si in mijloc, apoi se toarna crema. Se da la rece.
Restul de capsuni se pun pe foc cu cateva lg de zahar si se paseaza, se dau in fiert pana se topeste zaharul si se adauga gelatina inmuiata. Se toarna peste crema si se da la rece cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu