marți, 5 mai 2015

Tort cu crema de lamaie si mascarpone

Ingrediente:
Blat: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, un praf de copt, zahar vanilat.
Crema de lamaie: 3 oua, 4 lg zahar, 4 lg amidon, 300 ml lapte, zeama de la 2 lamai sau 3, 200 ml frisca.
Crema de mascarpone: 200 g mascarpone, 300 ml frisca.
Decor: colorant alimentar, frisca.
Mod de preparare:
Pt blat se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat, apoi se adauga faina si praful de copt, se pune compozitia intr-o forma de tort si se coace 30-40 min. Dupa racire, blatul se taie in 3 si se insiropeaza.
Pt crema de lamaie se pun pe foc ouale cu zaharul, laptele si amidonul pana se ingroasa, apoi se da la rece. In crema se adauga zeama de la lamai si frisca batuta.
Cea de 2-a crema se bate frisca si se amesteca cu mascarpone, se mai adauga zahar daca mai e nevoie.
Asamblare: Peste primul blat insiropat se adauga crema de lamaie, se pune cel de-al 2-lea blat, crema cu mascarpone si ultimul blat. Se da la rece pana se prepara frisca pt ornat si se imbraca in frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu