miercuri, 28 ianuarie 2015

Tort englezesc (Tortul Reginei Victoria)


Ingrediente:
Pt blat: 225 g unt la temperatura camerei, 225 g, zahar pudra, 225 g faina, 4 oua, esenta de vanilie, 1 1/2 plic praf de copt.
Crema caramel: 200-300 g zahar, 100 g unt, 500 ml frisca, capsuni.
Pt blat se mixeaza untul cu zaharul pana devine spumos, se aduaga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare, apoi esenta de vanilie , praful de copt si faina.
Din aceasta compozitie se coc 2 blaturi pe rand. Sau daca nu aveti timp unul intreg si il taiati in 2.
Blatul o sa iasa foarte pufos.
Pt caramel se caramelizeaza zaharul, cand a capatat o culoare aurie se adauga untul si se amesteca rapid si se mai tine pe foc mic pana se dizolva caramelul. Se lasa la racit dar nu prea mult ca se ingheaga foarte repede. Se bate frisca si se incorporeaza 2-3 lg in caramel si se lasa sa se raceasca complet. Apoi se adauga si restul de frisca.
Peste primul blat se adauga tot sau jumatate de crema si se acopera cu cel de-al 2-lea blat. Se pudreaza din abundenta cu zahar pudra si se decoreaza cu fructe la alegere.
(blaturile nu se mai insiropeaza pt ca sunt destul de moi de la unt, e un deliciu fiind un dulce englezesc).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu