vineri, 2 ianuarie 2015

Prajjitura "cuburi de zapada"

Ingrediente:
Blat: 6-7 albusuri, 6 lg zahar, 3 lg nuca de cocos, 4-5 lg faina, un praf de copt, un zahar vanilat.
Crema de vanilie: 6-7 galbenusuri, 1 l lapte, 6 lg amidon, 7-8 lg zahar, 250 g margarina pt prajituri, nuca macinata
Decor: smantana pt frisca, 6 lg zahar, 250 g mascarpone, nuca macinata/nuca de cocos.
Mod de preparare:
Pt blat se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat, iar atunci cand intorci castronul sa nu cada. Se adauga nuca de cocos, praful de copt si faina. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara cu hartie de copt timp de 30-40 min. Blatul se lasa la racit si se insiropeaza.
Pt crema se amesteca toate ingredientele, fara margarina si nuca, se pune pe foc pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga margarina, amestecand pana la omogenizarea completa.
In tava in care s-a copt, se pune blatul insiropat si se adauga crema si nuca. Se lasa la racit. Intre timp se bate smantana pt frisca si se adauga mascarpone. Se pune peste crema racita si se decoreaza cu nuca sau nuca de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu