marți, 20 ianuarie 2015

Tortul "pasiunii"


Ingrediente:
Blat 1: 6 oua mici, 6 lg zahar, 6 lg faina, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat, 100 g ciocolata, 2-3 lg cacao.
Blat 2: 6-7 albusuri, 6 lg zahar, un plic cafea instant (ness), 3 lg nuca de cocos, 3 lg faina, 3-4 lg nuca macinata sau tocata marunt, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat.
Crema 1:  300 ml frisca, 250 g mascarpone.
Crema 2: 6-7 galbenusuri, 6 lg zahar, 100 ml lapte, 2 plicuri cafea instant (ness), 500 ml frisca, optional lichior.
Decor: frisca, ciocolata, figurine de martipan (optional).
Mod de preparare: Pt primul blat se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat si se bat pana se spumeaza bine, se adauga ciocolata topita si racita, cacaua, praful de copt si faina. Se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.
Pt al doilea blat se bat spuma albusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana nu mai cade atunci cand se intoarce castronul, se adauga nuca de cocos, nuca macinata sau maruntita, plicul de cafea instant, praful de copt si faina, amestecand dupa fiecare de sus in jos ca sa nu se lase albusurile si lichiorul. Se coace 30-40 min.
Blaturile racite se taie in 2 si se insiropeaza.
Intre timp se prepara cremele.
1. se bate frisca si se adauga mascarpone, eventual se mai adauga si zahar.
2. se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se spumeaza putin, se adauga laptele si se pune pe foc pana da in 2-3 clocote. In crema racita se adauga frisca batuta, plicurile de ness sau cafea si lichior.
Modul de asamblare este urmatorul: blat de ciocolata, crema 1, blat alb, crema 2, blat de ciocolata, crema 2, blat alb.
Se orneaza dupa bunul plac cu frisca sau ciocolata.
(crema 2 poate sa iasa un pic mai moale.... puteti adauga gelatina).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu