joi, 5 februarie 2015

Tort amandina


Ingrediente:  
Blat: 7 oua, 10 lg zahar, 3 lg apa, 3 lg ulei, 2 lg cacao, 8 lg faina, un praf de copt, esenta de vanilie.
Crema de ciocolata: 300 g unt la temperatura camerei, 200 g zahar pudra, 3 galbenusuri, 3-4 lg cacao, esenta de rom.
Glazura: 200 g ciocolata, 100 g unt, 2-4 lg frisca lichida.
Sirop: 200 g zahar, 100 g apa, esenta de rom, optional cappuccino.
Decor: 100 g ciocolata, 300 ml frisca.
Mod de preparare: Pt blat se bat ouale cu zaharul, se adauga apa, uleiul, cacao, esenta, praf de copt si la final faina. Se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, timp de 20-30 min la foc potrivit.
Se lasa sa se raceasca si se taie in 2 sau 3.
Pt crema se mixeaza untul cu zaharul pana se spumeaza, se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza dupa fiecare, esenta de rom si cacao. Se da la rece.
Se prepara siropul. Pt glazura se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se lasa la racit.
Pt decor se topeste ciocolata in 100 ml frisca, nu se lasa sa fiarba, restul de frisca se bate si se amesteca cu ciocolata topita si racita.
Asamblare:
Se insiropeaza blaturile de tort, se pune crema de ciocolata, alt blat insiropat, crema daca blatul a fost taiat in 3, se pune ultimul blat si se da la frigider pt jum de ora.
Se scoate si se pune glazura turnad din mijloc. Se da la rece, cand s-a intarit glazura se decoreaza cu frisca cu ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu