Ingrediente:
Blat: 8 oua, 8 lg zahar, 8 lg faina, 2-4 lg cacao, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt, optional 100 g ciocolata.
Crema: 4 oua, 2-3 plicuri gelatina, 50 g miere, 300 ml frisca lichida, 300 ml lapte, 2 lg amidon, esenta de vanilie, 200 g ciocolata (menaj sau amaruie). 25-30 g zahar, 3 lg cacao.
Decor: zmeura proaspata sau congelata, 500 ml frisca.
Mod de preparare: Pt blat se bat spuma ouale cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente. Se coace 30-40 min la foc potrivit.
Se lasa la racit si se portioneaza in 3. Blaturile se insiropeaza.
Pt crema se separa galbenusurile de albusuri. Gelatina se pune la inmuiat. Galbenusurile se bat spuma cu mierea. Se amesteca frisca cu laptele, amidon si galbenusuri, se da in clocot, se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste, cacaua si gelatina. Se lasa un pic la racit. Intre timp se bat albusurile cu zaharul ca pt bezea. Se introduc in crema amestecand de jos in sus.
In forma in care s-a copt blatul se pune folie, un blat de tort insiropat, jum de crema, blat, si restul de crema si ultimul blat. Se da la rece pana se intareste crema.
Pt decor se bate frisca, se adauga zmeura si cateva lg de zahar.
Tortul se scoate de la frigider si se imbraca in zmeura si se orneaza dupa bunul plac.
(Se pot fol si capsuni pasata. eu am avut zmeura congelata).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu