marți, 24 februarie 2015
Placinta "stea" cu nutella
Ingrediente: 450-500 g faina, 200 ml lapte caldut, 2 galbenusuri, 2 albusuri, 8 g drojdie uscata, 30 g unt, 70 g zahar, un praf de sare, 200-400 g nutella.
Mod de preparare: In laptele caldut se dizolva drojdia si se lasa 5-10 min. Faina se cerne intr-un castron, se adauga zaharul si sarea si se amesteca bine. Se adauga galbenusurile, laptele cu drojdia si untul topit. Se framanta pana nu se mai lipeste de maini, se mai adauga faina daca e necesar si se lasa la crescut intr-un loc cald.
Dupa ce si-a dublat volumul se mai framanta putin, apoi se imparte in 4 bucati. Se intind 4 foi si cu ajutorul unei farfurii se decupeaza 4 cercuri de aluat. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune prima foaie si se unge cu nutella si se continua. Ultima nu se unge.
Cu ajutorul unui pahar se fixeaza centrul, apoi se taie in 4, iar cele 4 se taie in 8 si respectiv 16. Se iau cate 2 fasii si se sucesc spre exterior si daca doriti se indoaie colturile sub ea. Se unge cu albus si se coace la 180 grade pana trece testul scobitorii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu