duminică, 15 decembrie 2013

Tortulete Krantz

Pt blat: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, 100g nuca macinata sau alune, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt.
Crema 1: 5 oua, 100 ml lapte, 4 lg zahar, un plic zahar vanilat, 100g unt.
Crema 2: 5 oua, 4 lg zahar, 2-3 lg cacao, 100g unt.
Decor: 100 g zahar, 100-150 nuci sau alune.
Mod de preparare: Pt blat se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga nuca sau alunele maruntite, faina si praful de copt. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 min la foc potrivit. (Am folosit o tava dreptunghiulara). Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Blatul se taie in 2 si se insiropeaza.
Intre timp se face prima crema, amestacandu-se toate ingredientele si se pun pe foc pana se ingroasa crema. Se lasa un pic la racit si se adauga untul batut spuma. Se toarna toata crema peste primul blat si se acopera cu cel de-al 2-lea blat.
Se prepara si crema a 2-a ca si prima in care se adauga cacao. Se acopera tortul cu crema.
Se da la rece.
Intr-o cratita uscata se adauga zaharul si se caramelizeaza, se adauga un pic de apa si apoi nucile sau alunele si se toarna pe o foaie de hartie de copt si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se rup in bucati si se decoreaza tortul, apoi se taie in patrate sau alta forma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu