duminică, 15 decembrie 2013

Tort de ciocolata si krantz

Ingrediente: Pt blat: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt.
Pt crema 1: 4 oua, 4 lg zahar, 50 g unt (margarina unirea).
Pt crema 2: un plic budinca de ciocolata.
Pt krantz: o foaie de napolitana, 100g alune, 100-150g zahar.
Decor: 500 ml frisca, un plic ciocolata calda, 2-3 lg cacao.
Mod de preparare: Pt blat se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul, se adauga faina, praful de copt. Compozitia de toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se coace 30-40 min la foc potrivit.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Apoi se taie in 2 si se insiropeaza.
Se prepara prima crema astfel: se amesteca toate ingredientele in afara de unt, se pune pe foc pana se ingroasa. Se lasa putin la racit si se adauga untul. Se toarna peste blat si se lasa sa se raceasca crema.
Apoi se prepara cea de-a 2 crema conform intructiunilor de pe pachet si se adauga peste prima crema, apoi se pune cel de-al 2-lea blat.
Pt krantz: foaia de napolitana se taie in triunghiuri sau orice alta forma doriti si se pun pe o foaie de hartie de copt. Zaharul se caramelizeaza, se adauga un pic de apa si alunele si se toarna pe fiecare bucata de napolitana, avand grija sa nu va frigeti, se lasa la racit.
Frisca se bate, se adauga plicul de ciocolata calda si cacaua.
Tortul se imbraca in frisca si se decoreaza cu foile de napolitana caramelizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu