joi, 20 iulie 2017

Briose cu banane

Ingrediente: 200 g faina, 130 g zahar, 1 plic praf de copt, 2 oua,  100 g unt topit sau ulei, 200 ml lapte, 2 banane bine coapte, esenta de vanilie.
Mod de preparare: Untul se topeste si se lasa la racit. Bananele se paseaza cu furculita. Ouale se bat cu zaharul, apoi se adauga laptele, untul topit sau uleiul si esenta de vanilie.
Intr-un alt castron se amesteca ingredientele uscate (faina si praful de copt), iar daca doriti puteti adauga si bucati de ciocolata.
Compozitia de oua se toarna peste faina si se amesteca pana nu mai sunt urme de faina. Nu se amesteca mult, astfel briosele vor iesi tari.
Cu o lingura se imparte compozitia intr-o tava de briose tapetata cu hartie de briose sau cu ulei si faina.
Se coc la 190 de grade, pe raftul din mijloc, aproximativ 18-20 min. Daca trece testul scobitorii si ele sunt  rumenite putin sunt gata.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu