joi, 2 februarie 2017

Tort "Duo ciocolate"

Ingrediente:
Blat: 5 oua, 5 lg zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 2 lg cacao, 3-4 lg faina, 2 lg ulei
Crema 1: 200 g ciocolata amaruie (50% sau 80& cacao), 20g unt, 200 ml frisca batuta, 5 g gelatina.
Crema 2: 200 g ciocolata cu lapte, 20 g unt, 200 ml frisca batuta, 5 g gelatina.
Mod de preparare: Pt blat se mixeaza bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga pe rand uleiul, praful de copt, cacaua si la final faina. Se tapeteaza o forma de copt cu hartie de copt si se coace 20-30 min la foc potrivit, sau se face testul cu scobitoarea. Daca iese curata e gata. Se lasa la racit.
Intre timp facem cremele....
Pt crema 1 punem gelatina la hidratat in apa rece, apoi ciocolata o rupem bucati si o punem la topit pe un vas de baie de apa impreuna cu untul si se amesteca pana se topeste. Se lasa vreo 3 min la racit apoi se adauga gelatina. Cand a ajuns la temperatura camerei se incorporeaza in frisca batuta.
(In forma de tort in care s-a copt blatul daca e detasabila se foloseste pentru montarea tortului, sau orice alta forma detasabila. Daca nu aveti forma de silicon ci una normala detasabila se imbraca cu hartie de copt, pt a fi mai usor de scos.) Blatul se pune in forma, se insiropeaza dar nu prea mult, se adauga crema 1 si se niveleaza frumos. Se da la rece pana se prepara cea de-a 2-a crema, la fel ca prima...
Se lasa la rece pana a 2-a zi.
Se indeparteaza forma in care s-a montat tortul si se orneaza cu bomboane de ciocolata sau cu orice doriti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu