Ingrediente:
Blat: 6 oua, 150 g zahar pudra, 100 g unt topit, 50-100 g faina, 1 plic praf de copt, 100g cacao, 2 plicuri zahar vanilat.
Pt crema: 100g ciocolata neagra, 500g cirese sau visine din compot, 500 ml frisca batuta, optional lichior de cirese.
Decor: 100 g ciocolata neagra, 50 ml lapte, 50 ml frisca lichida.
Mod de preparare: Pt blat se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 50 g zahar pana se topeste zaharul. Se adauga untul topit si racit si cacaua. Se incorporeaza faina impreuna cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu zaharul vanilat si restul de zahar si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri amestecand de sus in jos (astfel incat sa nu se lase albusurile). Se pune compozitia intr-o tava patrata sau dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt sau faina si se coace 20-30 min la foc potrivit.
Se face un sirop din zahar, apa si esenta de rom si se insiropeaza blatul racit taiat in 2.
Pe primul blat insiropat se pune frisca amestecata cu ciresele/visinele si cu cateva bucati de ciocolata neagra rasa. Se acopera cu a doua parte de blat insiropat.
Decor: se topeste ciocolata pe baie de apa impreuna cu laptelesi frisca lichida, atentie: nu se lasa sa fiarba. Se repartizeaza pe blat si se decoreaza cu cate un mot de frisca si/sau fructe.
(Am facut 2 blaturi pt ca am avut tava prea mare, iar in cel de-al doilea am pus mai putina cacaua).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu