miercuri, 20 ianuarie 2016

Tort ;Banana Panorama;

Ingrediente:
Blat: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, un plic praf de copt si zahar vanilat.
Crema: 250 ml frisca, 200 g banane, 500 ml compot de cirese, un plic gelatina, un baton cinnamon, scortisoara.
Decor: martipan sau frisca
Mod de preparare:
Pt blat se bat bine ouale cu zaharul, se adauga faina cu praful de copt si se da la cuptor timp de 30-40 min sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit si se taie in 2 si se insiropeaza.
Pt crema se pune zeama de la compot impreuna cu scortisoara si cinnamon la fiert. Dupa ce a fiert se lasa un pic la racit, se strecoara si se adauga gelatina care in prealabil a fost inmuiata.
Cand incepe sa se inchege se adauga bananele strobite si frisca batuta.
Pe primul blat se adauga crema si se pune cel de-al 2-lea blat. Se da la rece o ora.
Se imbraca tortul ori in martipan sau frisca si se decoreaza dupa bunul plac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu