duminică, 13 decembrie 2015

Tort "Egiptean"

Ingrediente:
Blat: 8 albusuri, 8 lg zahar, 8 lg faina, 8 lg nuca macinata, esenta de vanilie.
Crema: 8 galbenusuri, 8 lg zahar, 250 ml lapte, 4 lg pline cu amidon, 200 g unt pt prajituri.
Decor: frisca si nuca tocata
Mod de preparare: Pt blat se bat albusurile cu zaharul ca pt bezea, se adauga celelalte ingrediente pe rand si din aceasta compozitie se coc 3 sau 4 foi intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.
Pt crema se pun pe foc ouale cu zaharul, laptele si amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se da de pe foc si se adauga untul.
Se lasa la racit.
Mod de asamblare: se pune prima foaie de bezea, se unge cu o parte din crema, apoi se pune si frisca peste care se adauga nuca tocata si se continua asa cu toate foile de tort.
Se imbraca tortul in crema si se decoreaza cu frisca si nuca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu