Ingrediente: 500 g branza proaspata de vaci, 100 g zahar, 2 oua, 1 varf lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie, un praf de sare, zahar vanilat, 200 g faina, ulei pt prajit.
Decor: smantana si dulceata.
Mod de preparare: Branza se amesteca cu ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat, bicarbonatul stins cu lamaie, se adauga si faina. Se mai adauga si putina faina daca mai este necesar. Se presara faina pe blatul de lucru.
Se imparte aluatul in bucati mari si mici. Cele mici se modeleaza in forma de bila iar cele mari se rotunjesc, se preseaza si cu aj degetelor se formeaza gaura din mijloc.
Intr-o cratita se incinge uleiul (aveti grija sa fie bine incins) si se prajesc papanasii, apoi se scot pe hartie absorbanta.
Se servesc cu smantana si dulceata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu