luni, 16 noiembrie 2015

Tort cu crema caramel si sampanie

Ingrediente:
Blat: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, zahar vanilat, praf de copt.
Crema caramel: 200-300 g zahar, 200 ml frisca lichida + 200 ml frisca (optional se adauga si mascarpone), capsuni.
Crema de sampanie: 400 ml sampanie, 3 oua, 3-4 lg zahar, 10 g gelatina, 250 ml frisca, capsuni.
Mod de preparare: Pt blat se bat bine ouale cu zaharul, se adauga faina in ploaie cu praful de copt, se coace 40-50 min sau pana trece testul scobitorii.
Pt crema caramel se pune intr-o cratita zaharul la caramelizat, cand s-a topit tot se adauga frisca lichida si se amesteca repede pana se topeste tot zaharul. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu restul de frisca si se bate ca si frisca normala.
Pt crema de sampanie: se pune pe foc sampania cu ouale si zaharul pana se ingroasa un pic, apoi se adauga gelatina hidratata si se lasa la racit. Se mai amesteca din cand in cand ca sa nu se formeze pojghita. Se bate restul de frisca si se amesteca cu crema racita.
Asamblare: Blatul de tort se taie in 3 si se insiropeaza, se pune crema caramel si capsuni, se acopera cu al 2-lea blat insiropat apoi crema de sampanie si capsuni. Se orneaza dupa preferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu