duminică, 1 noiembrie 2015

Pariziene cu crema patisera in alta forma

Ingrediente:
Aluat: 500 g faina, 25 g drojdie, 100 g zahar, 70 g unt topit, 300 ml lapte, esente (rom, vanilie, lamaie).
Crema: 500 ml lapte, 3 oua mari, 4-5 lg zahar, 4 lg amidon/faina, 50 g unt, stafide/bilute de ciocolata.
Mod de preparare: Pt aluat se cerne faina intr-un bol, se face o adancitura in mijloc. Drojdia se amesteca cu laptele cald si zaharul, se adauga peste faina, apoi untul topit si esentele. Se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat (daca e prea moale se mai adauga faina) si se lasa la crescut intr-un loc cald.
Intre timp se prepara crema astfel: laptele se pune la fiert impreuna cu ouale, zaharul si amidonul. Se amesteca mereu pana da in 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa la racit.
Aluatul se intinde pe suprafata de lucru, se intinde si crema racita peste el si se adauga stafide/bilute de ciocolata, se ruleaza, se taie in bucati de 5 cm grosime si se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut.
Se coc timp de 20-30 min pana se rumenesc frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu