Ingrediente:
Blat: 100-150 g ciocolata de menaj sau neagra, 80 g unt la temp camerei, 1 plic cappuccino dizolvat intr-o 1/2 lingurita apa fiarta, 100 g zahar, 2 oua mari sau 3 mici, 1/2 cana faina, 1/2 cana nuca sau alune tocate (nu macinate), un praf de sare.
Crema: 2 cutii mascarpone, 50 g unt, esenta de vanile si scortisoara dupa gust, 2 plicuri de cappuccino dizolvate intr-o 1/2 lingura de apa fierbinte, 100 g zahar.
Glazura: 80 g ciocolata de menaj, 20 g unt, 2-3 lg frisca lichida sau smantana pt frisca.
Mod de preparare: Pt blat se topeste ciocolata impreuna cu untul si cappuccino (nu se lasa sa fiarba). Se lasa la racit amestecand din cand in cand. Apoi se adauga zaharul si se bate cu mixerul, se adauga ouale pe rand amestecand dupa fiecare, faina si nuca. (daca vi se pare ca e prea moale, mai puteti adauga putina faina). Se pune intr-o forma de copt si se coace 25-30 min. V-a iesi un blat mai tare care se va inmuia dupa cateva ore dupa ce s-a adaugat crema.
Pt crema se bate untul cu zaharul, se adauga mascarpone si cappuccino. Se intinde peste blatul racit si se da la rece cateva ore.
Pt glazura se topesc toate ingredientele impreuna fara sa fiarba si se pune peste crema.
(Eu am taiat blatul in 2 si am pus la mijloc crema).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu