luni, 29 iunie 2015

Tort cu ciocolata si zmeura


Ingrediente: Blat: 20-21 oua, 20 lg zahar, 20 lg faina, 2 plicuri zahar vanilat, 2 plicuri praf de copt.
Crema 1: 500g zmeura, 500 ml frisca, 2-3 lg zahar pt zmeura.
Crema 2: 500 ml frisca, 500g mascarpone, 3-4 lg zahar.
Decor: 500g ciocolata de menaj, 200-300 ml frisca lichida, trandafiri si frunzulite din martipan.
Mod de preparare: Pt blat se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina si praful de copt. Se pune intr-o forma de tort dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se coace 40-50 min la foc potrivit.
Se lasa la racit si se taie in 3 apoi se insiropeaza.
Cat se raceste blatul se prepara cremele astfel: pt 1 crema se bate frisca, se adauga zmeura zdrobita si amestecata cu zaharul.
Crema 2: Se bate frisca si se amesteca cu mascarpone si zahar.
Asamblare: Pe primul blat insiropat se adauga crema cu zmeura, blat, crema cu mascarpone, blat. Se da la rece pana se prepara ciocolata.
Intr-o cratita se pune ciocolata topita impreuna cu frisca si se amesteca pana se topeste ciocolata, ATENTIE.. nu se lasa sa fiarba.
Deasupra tortului se traseaza pe margini un rand de frisca si apoi se toarna ciocolata in mijloc distribuind-o incet pe toata suprafata tortului. Se lasa la rece apoi se decoreaza dupa bunul plac.
(Am fol o tava de aragaz la prepararea tortului, avand multi invitati).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu