miercuri, 5 noiembrie 2014

Tort cu crema tiramisu si vanilie

Ingrediente:
Blat: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat
Crema tiramisu: 250 g mascarpone, 3 oua, 3 lg zahar, zahar vanilat, 300 ml frisca batuta, cafea pt insiropat blatul
Crema de vanilie: 500 ml lapte, 4 oua, 4 lg zahar, 4 lg amidon alimentar, esenta

Mod de preparare: Se prepara blatul batand ouale cu zaharul pana se spumeaza bine, se adauga praful de copt si faina; se coace 30-40 min. Se lasa la racit si se taie in 3.
Pt crema tiramisu se separa galbenusurile de albusuri; galbenusurile se bat cu zaharul pana se spumeaza si se topeste zaharul, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar vanilat de sus in jos.
Se adauga peste galbenusuri frisca si albusurile batute spuma amestecand de sus in jos sa nu se lase albusurile.
Pt crema de vanilie se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc pana se ingroasa.
Blaturile se insiropeaza cu cafea si pe primul blat se pune crema de tiramisu, apoi blat insiropat si crema de vanilie si ultimul blat.
Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu