Ingrediente:
Blat cacao: 4 oua, 5 lg zahar, 4 lg faina, 3 lg cacao, 150-200 ml smantana, zahar vanilat, praf de copt stins cu zeama de lamaie
Blat mac: 5 oua, 5 lg zahar, 6 lg faina, 150-200 ml smantana, zahar vanilat, praf de copt stins cu zeama de lamaie, 4-5 lg mac
Blat nuca: 5 oua, 5 lg zahar, 6 lg faina, 150-200 ml smantana, zahar vanilat, praf de copt stins cu zeama de lamaie, 4-5 lg nuca macinata
Crema: 1 l lapte, 4 oua, 5 lg zahar, 5 lg amidon, 250 g margarina, 100 g ciocolata
Glazura: 6 lg zahar, 12 lg lapte, 2 varfuri de cutit cu faina, 6 lg cacao
Mod de preparare:
(Toate ingredientele sunt pt o tava de cuptor de aragaz).
Se pregateste o tava cu hartie de copt cu marginile ridicate. Se coc 3 blaturi in acelasi mod.
Se bat ouale cu zaharul pana se spumeaza bine, se adauga zaharul vanilat, praf de copt stins cu zeama de lamaie, smantana si in functie de blat se adauga cacao, mac si nuca. Se lasa la racit pe un gratar.
Se prepara crema amestecand toate ingredientele si se pun pe foc pana se ingroasa si da in 2-3 clocote. Se ia de pe foc si se adauga margarina.
In aceeasi tava in care s-au copt foile de blat, se pune blatul de mac si jumatate din cantitatea de crema, blatul de cacao, iar in restul de crema se amesteca ciocolata pana se topeste si se adauga peste blatul de cacao si blatul de nuca.
Pt glazura se fierb toate ingredientele pana se ingroasa si se apoi se intinde pe prajitura. Se lasa 4-5 ore sa se inmoaie bine blaturile si apoi se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu