vineri, 22 august 2014

Gogosi

Ingrediente: 500g faina, 25g drojdie, 3 oua, 3 lg zahar, esenta de vanile/rom, zahar vanilat, 100-150 ml ulei, 250 ml lapte cald., zahar pudra pt ornat.
Mod de preparare: Drojdia se faramiteaza cu o lingura de zahar, se amesteca bine, se adauga putin lapte cald si faina cat sa rezulte ca o smantana mai groasa si se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Ouale se bat bine cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom/vanilie. Intr-un vas adanc se pune faina cernuta, se adauga restul de lapte cald, maiaua (drojdia care a fost lasata la "crescut") si ouale. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina si aluatul se desprinde de pe margini (se mai adauga faina daca e necesar), apoi se adauga uleiul pana se incorporeaza tot. Se acopera si se pune la loc cald ferit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul.
Masa de lucru se unge cu ulei, aluatul care a crescut se rupe in bucati potrivite si se framanta, apoi cu ajutorul unui sucitor sau vergea se intinde o foaie de 1 cm grosime. Cu ajutorul unei forme sau pahar etc, se decupeaza forme din aluat si se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se pudreaza cu zahar pudra.
(Cu acest aluat se pot face si gogosi umplute).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu