miercuri, 30 iulie 2014

Prajitura "rasturnata" cu banane de post

 
Ingrediente: 1 cana zahar, 2 cani faina, 2 cani apa, 1 lingurita scortisoara, 6 lg margarina unirea topita, jum cana nuci pisate, 1 praf de copt, 1 lingurita bicarbonat stins cu otet, zahar vanilat, 2-3 lg cacao.
Pt zaharul caramel: 1 cana zahar, 100 g margarina unirea, 3-4 banane bine coapte.
Pt inceput se pregateste tava in care se v-a coace prajitura tapetata cu hartie de copt (rotunda sau dreptunghiulara).
Intai se face zaharul caramel: intr-o cratita uscata se pune zaharul sa se caramelizeze; dupa ce s-a caramelizat se adauga margarina si se amesteca pana se topeste tot zaharul (se v-a intari un pic zaharul cand se adauga margarina dar se topeste dupa ce mai fierbe un pic). Se adauga fierbinte in tava tapetata cu hartie de copt si se adauga bananele taiate felii. Se lasa la racit.
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele uscate, apoi se adauga pe rand ingredientele lichide si se amesteca bine si se toarna peste zaharul caramalizat si banane. Se da la foc potrivit pt 30-50 min. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca in tava complet si apoi se rastoarna pe o farfurie sau platou si se taie dupa preferinta.
(Nu e necesar sa se pudreze cu zahar pt ca e deja foarte dulce; se pot servi alaturi fructe un pic acrisoare).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu