sâmbătă, 28 iunie 2014

Tort cu budinca de ciocolata si crema de ciocolata

Ingrediente: Pt blat: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt, un praf de sare.
Crema de budinca cu ciocolata: 2 oua, 2-3 lg zahar, 2 lg amidon, 300 ml lapte, 20-30g unt (margarina unirea), 30-40g ciocolata alba.
Crema de ciocolata: 2 plicuri de crema pt prajituri cu gust de ciocolata.
Mod de preparare: Pt blat se bat ouale cu zahar, zahar vanilat si praful de sare pana se spumeaza bine, apoi se adauga faina in ploaie si praful de copt. Se pune intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt pt 20-30 min la foc potrivit. Se face testul scobitorii.
Dupa racire se taie in 2 si se insiropeaza.
Pt crema de budinca se amesteca laptele cu ouale, zahar, amidon si se pun pe foc pana se ingroasa amestecand mereu pana da in 2-3 clocote. Se ia de pe foc si se adauga untul si ciocolata amestecand pana se topesc. Se lasa la racit.
Intre timp se prepar cele 2 plicuri de crema pt prajituri conform indicatiile de pe pachet.
Pe blatul insiropat se adauga budinca de ciocolata, apoi se adauga jumatate din crema pt prajituri. Se acopera cu cel de-al 2-lea blat si se orneaza cu restul de crema si ciocolata alba rasa.
(Un tort simplu si rapid de facut cu ce ai prin casa).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu