joi, 31 iulie 2014
Tort Bavaria
Ingrediente:
Blat de ciocolata: 4 oua, 4 lg zahar, 4 lg faina, 2-3 lg cacao, un praf de copt, un plic de zahar vanilat.
Blat de albusuri: 4 albusuri, 4 lg zahar, 4 lg faina, un praf de copt, zahar vanilat.
Crema bavareza: 4 galbenusuri, 300 ml lapte, 4 lg zahar, 20 g gelatina (2 plicuri), 200 ml frisca, 500 g capsuni.
Crema de ciocolata: 300 ml frisca, 100-200 g ciocolata de menaj sau amaruie alba.
Mod de preparare: Pt blatul de ciocolata se bat ouale cu zahar si zahar vanilat pana se spumeaza bine, se adauga cacao, praful de copt si faina. Se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace cam 30 min la foc potrivit. La fel se procedeaza si cu blatul de albusuri, doar ca trebuie amestecat de sus in jos atunci cand se adauga faina ca sa nu se lase albusurile.
Cele 2 blaturi se lasa la racit.
Pt crema bavareza se pune gelatina la inmuiat. Se pun pe foc galbenusurile cu laptele si zaharul si se amesteca continuu pana da in 2-3 clocote. Se ia de pe foc si se lasa la racit cateva min si se adauga gelatina. Frisca se bate, capsunile dupa preferinta se paseaza sau se taie felii. Cand incepe sa se intareasca se adauga frisca si capsunile.
Pt crema de ciocolata se bate frisca si se amesteca cu ciocolata rasa.
Blatul de ciocolata se taie in 2 si se insiropeaza, la fel se procedeaza si cu cel de albusuri.
Pe un platou se pune un blat de ciocolata, crema bavareza, blat de albusuri, crema de ciocolata, blat de ciocolata, crema bavareza. Se da la rece pt 1 ora. Apoi se imbraca in frisca si se decoreaza dupa preferinta.
(Mie mi-a ramas un blat de albus pt ca iesea prea inalt, l-am folosit pt a improviza o alta prajitura).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu