vineri, 30 mai 2014

Tort "Crema Catalana"

Ingrediente: Blat: 200g faina, 3 lg zahar, 1 ou mare, coaja de lamaie, un plic zahar vanilat, 100 g unt (margarina unirea), un praf de sare.
Crema: 1 l lapte, coaja de la o portocala, jum lingurita scortisoara, 150 g zahar, 8 galbenusuri, 40 g amidon.
Decor: 150 g zahar pt caramelizat.
Mod de preparare: Pt blat se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se da la rece 30-40 min. Se scoate din frigider si se intinde o foaie de aluat groasa de 1,5 cm si se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la cuptor 15-20 min. Se lasa apoi la racit.
Pt crema se bat ouale cu zaharul, se adauga peste lapte si restul de ingrediente si se pun pe foc amestecand continuu pana se ingroasa crema. Se lasa un pic la racit amestecand din cand in cand ca sa nu se formeze coaja.
Blatul se insiropeaza bine si se adauga crema peste el si se lasa la racit. Intre timp se caramelizeaza zaharul si se intinde pe o hartie de copt. Se lasa sa se raceasca complet si apoi se taie sau se rupe in diverse forme si se pune deasupra cremei.
(Eu am pus cand inca mai era un pic calda crema si s-a topit un pic deasupra; puteti adauga si fructe deasupra tortului; daca crema vi se pare prea moale puteti sa-i adaugati niste gelatina).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu