duminică, 13 aprilie 2014

Choux a la creme (eclere) cu crema de vanilie si frisca

Ingrediente:
Pt aluatul de eclere: 200 ml apa, 200g faina, 100 ml ulei, 5-6 oua.
Crema si decor: 500 ml lapte, 3 oua, 2-3 lg amidon/faina, 4-5 lg zahar, frisca, ciocolata topita.
Mod de preparare: Pt eclere se pune apa cu uleiul la fiert si cand da in clocot se adauga faina toata si se amesteca rapid, se ia de pe foc, se lasa un pic la racit. Se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine dupa fiecare ou. Se pune aluatul intr-un pos si se pun intr-o tava tapetate cu hartie de copt, formandu-se diverse forme de aluat. Se coc la cuptor 20-30 min la foc potrivit (180-200 grade, in functie de cuptor).
Pt crema se bat ouale cu zaharul, se adauga amidonul/faina si laptele, se pune pe foc pana se ingroasa crema amestecandu-se mereu. Frisca se bate conform intructiunilor de pa pachet.
Se umplu eclerele cu crema si frisca si se decoreaza cu ciocolata topita.
(Frisca se adauga dupa ce crema s-a racit).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu