Ingrediente: 1 kg mere, 1 cana faina, 1 cana zahar, 1 cana gris, 1 plic zahar vanilat, esenta de rom, margarina sau unt.
Glazura: 3 lg cacao, 3 lg zahar, 6 lg apa, un varf de cutit de faina.
Mod de preparare: Se rad merele, se amesteca cu zaharul vanilat si esenta. Celelalte ingrediente uscate se amesteca intr-un vas.
Intr-o tava unsa cu margarina sau unt se pune un strat din compozitia de gris, se adauga un rand de mere, iar gris, se adauga din loc in loc cubulete de margarina, apoi mere si iar gris; si se continua pana se termina merele. Ultimul strat trebuie sa fie din amestecul de gris. Se da la cuptor cam 40-50 min la foc potrivit.
Se lasa sa se raceasca in tava si se portioneaza.
Pentru glazura se fierb toate ingredientele si se toarna deasupra prajiturii.
(In poza cantitatile sunt triplate).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu