Ingrediente:
Pt aluatul de foietaj: 500g faina, 250g margarina unirea, 250 ml apa rece (de preferat de la frigider), 5-10g sare.
Umplutura: 150g branza sarata, 2 oua si 1 ou pt uns.
Intai preparam aluatul pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore; faina se cerne intr-un vas adanc, se adauga apa si sarea si se framanta un aluat. Se mai adauga faina daca mai e necesar.
Pe o suprafata curata se intinde aluatul rezultat si se adauga margarina taita felii si repartizata pe toata suprafata aluatului. Se impatureste si apoi se intinde aluatul si se impatureste in 3 si se da la frigider 30 de min. Se repeta operatiunea de 3-4 ori pana cand margarina s-a incorporat in aluat.
Branza se da pe razatoare sau se farama cu furculita, se amesteca cu cele 2 oua.
Se scoate de la frigider aluatul si se intinde pe o suprafata tapetata cu faina intr-o forma dreptunghiulara si se taie patrate. Pe fiecare patrat se pune cate o lingurita de branza, nu prea plina, apoi indoiti formand triunghiuri, fara sa apasam prea tare. Se ung cu ou, apoi se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 30-40 min.
(Depinde de cuptor; acest aluat se poate folosi si la prepararea de de pateuri umplute cu ciuperci, marmelada, nuci, etc, si la foile de cremsnit).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu