Ingrediente:
Pt blat: 5 oua, 5 lg zahar, 5 lg faina, 2 lg cacao, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat, un praf de sare
Crema si decor: Mousse de ciocolata: 4 oua mici, 4 lg zahar, 2 lg amidon, 400 ml lapte, 100 g ciocolata alba, 15 g gelatina, 250-300 ml frisca; pt decor 200 ml frisca, ciocolata alba si neagra, fructe.
Pt blat se bat ouale cu un praf de sare, zahar vanilat si zaharul, se adauga faina, cacao si praf de copt. Se coace intr-o forma rotunda sau de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 20-30 min la foc potrivit sau pana trece testul scobitorii.
Pt mousse de ciocolata se pune gelatina la inmuiat, se bat ouale cu zahar pana se topeste tot zaharul, se adauga laptele si amidonul si se pune pe foc pana se ingroasa si da in 2-3 clocote. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata si gelatina. Se amesteca pana se omogenizeaza toata compozitia. Cand aproape s-a racit complet de adauga frisca batuta.
Blatul de tort de taie in 3 si se insiropeaza. In forma in care s-a copt tortul se pune folie de plastic.
Se pune primul blat insiropat si se aduaga jumatate din cantitatea de mousse, se pun cateva fructe, apoi al 2-lea blat si restul de mousse si fructe si se acopera cu ultimul blat. Se da la frigider 2-3 ore.
Intre timp se bate frisca si se topeste ciocolata neagra si pe o hartie de copt se fac diverse forme din ciocolata si se lasa sa se raceasca.
Se imbraca tortul in frisca, se orneaza pe margini cu ciocolata rasa alba iar deasupra cu bucati de ciocolata neagra.
(Cantitatea de gelatina am dublat-o, in loc de 15g am pus 30g).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu