duminică, 17 septembrie 2017

Tort "Kinder felie de lapte"


Blat: 10 oua mici, 10 lg zahar, 9 lg faina, 2 lg cacao, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt.
Crema: o cutie lapte condensat, 500 ml frisca.
Decor: nuca de cocos, ciocolata alba, 100 ml frisca lichida, forme de ciocolata
Sirop: apa, zahar, esenta de rom.
Pt blat separam ouale, batem albusurile cu zaharul ca o "bezea", adaugam zaharul vanilat, galbenusurile, cacaua, praful de copt si la final faina. Se coace intr-o forma de tort detasabila tapetata cu hartie de copt aproximativ 40-50 min la 180 de grade sau pana trece testul scobitorii.
Se lasa la racit si se portioneaza in 3.
Intre timp facem siropul, amestecand toate ingredientele (nu am cantitati exacte de sirop, il fac dupa cat de dulce as vrea sa fie tortul).
Pt crema desfacem cutia de lapte condensat, batem frisca un pic mai tare si apoi amestecam cele 2 compozitii amestecand usor ca sa se incorporeze.
Montaj: Pe un platou de tort se pune prima foaie de tort, o insiropam, adaugam jumatate de crema, a 2 -a foaie de tort, insiropam, crema si ultimul blat de tort insiropat.
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, avand grija sa nu fiarba.
Tortul se imbraca in frisca si nuca de cocos, se toarna ciocolata in mijloc si se intinde usor peste toata suprafata tortului. Se decoreaza dupa plac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu