joi, 28 ianuarie 2016

Papanasi cu branza, smantana si dulceata

Ingrediente: 500 g branza proaspata de vaci, 100 g zahar, 2 oua, 1 varf lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie, un praf de sare, zahar vanilat, 200 g faina, ulei pt prajit.
Decor: smantana si dulceata.
Mod de preparare: Branza se amesteca cu ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat, bicarbonatul stins cu lamaie, se adauga si faina. Se mai adauga si putina faina daca mai este necesar. Se presara faina pe blatul de lucru.
 Se imparte aluatul in bucati mari si mici. Cele mici se modeleaza in forma de bila iar cele mari se rotunjesc, se preseaza si cu aj degetelor se formeaza gaura din mijloc.
Intr-o cratita se incinge uleiul (aveti grija sa fie bine incins) si se prajesc papanasii, apoi se scot pe hartie absorbanta.
Se servesc cu smantana si dulceata.

miercuri, 20 ianuarie 2016

Tort ;Banana Panorama;

Ingrediente:
Blat: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, un plic praf de copt si zahar vanilat.
Crema: 250 ml frisca, 200 g banane, 500 ml compot de cirese, un plic gelatina, un baton cinnamon, scortisoara.
Decor: martipan sau frisca
Mod de preparare:
Pt blat se bat bine ouale cu zaharul, se adauga faina cu praful de copt si se da la cuptor timp de 30-40 min sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit si se taie in 2 si se insiropeaza.
Pt crema se pune zeama de la compot impreuna cu scortisoara si cinnamon la fiert. Dupa ce a fiert se lasa un pic la racit, se strecoara si se adauga gelatina care in prealabil a fost inmuiata.
Cand incepe sa se inchege se adauga bananele strobite si frisca batuta.
Pe primul blat se adauga crema si se pune cel de-al 2-lea blat. Se da la rece o ora.
Se imbraca tortul ori in martipan sau frisca si se decoreaza dupa bunul plac.